De locatie

Het gezinshuis

In ons huis zijn 7 appartementen. Elk appartement beschikt over een eigen woonkamer en slaapkamer. In de woonkamer zit een kitchenette. Er zijn drie badkamers. Een badkamer gebruik je samen met een andere bewoner. Er is een gezamenlijke woonkeuken voor de bewoners. Dit is de plek waar gekookt wordt en waar je elkaar kan ontmoeten. De gezamenlijke woonkeuken is het centrale deel van ons huis. Aan de ene kant zit het woonhuis van ons gezin en aan de andere kant zijn de appartementen voor de moeders en kinderen.

Elke appartement is volledig ingericht. Wij hebben verder alles wat er nodig is voor kinderen van 0-3 jaar.

Elke bewoner zorgt zelf dat het appartement en de badkamer netjes en schoon blijven.

 

Omliggende voorzieningen

Driestroomhuis KIEN is gevestigd aan de Hounsdyk 2 te Goutum, een dorpje dat direct tegen Leeuwarden aan ligt. Het gezinshuis staat midden in het dorp, maar beschikt toch over veel privacy door de grote tuin er om heen. We willen met ons driestroomhuis deel uitmaken van het dorpsleven en streven ernaar om mee te doen met activiteiten of zelf activiteiten te organiseren.

Op fietsafstand zijn verschillende voorzieningen aanwezig zoals een supermarkt, Hema, winkelstraat en zorgcentrum met huisarts, apotheek en verloskundigenpraktijk. Verder is er een kinderdagverblijf in het dorp zelf op loopafstand.

Heel veel voorzieningen van de stad Leeuwarden, zoals een bus- en treinstation, het ziekenhuis, ROC’s en vrijwilligersorganisaties, zijn goed bereikbaar op de fiets.