Wie zijn wij?

verhaal
Wij zijn Gerwin en Minke van Dam en zijn ruim 20 jaar getrouwd. Ons gezin bestaat uit zes personen; wij en vier kinderen. In ons gezin hebben we meerdere pleegkinderen opgevangen.

Onze achtergrond

Gerwin is van oorsprong docent Lichamelijke Opvoeding, heeft een tijdje binnen een Reboundvoorziening gewerkt en is tien jaar werkzaam geweest binnen het Praktijkonderwijs. Eerst als gymleraar, later als coördinator en rugzakbegeleider en coach. Ook heeft hij verschillende projecten opgezet. Minke is orthopedagoog en heeft gewerkt binnen de kinderopvang, pleegzorg en tien jaar bij de raad voor de kinderbescherming. Wij zijn christen en ons geloof is de leidraad in ons leven.

Het ontstaan van KIEN

Toen onze kinderen ouder werden, groeide de wens om meer te betekenen voor kinderen en hun ouders. Zo zijn we terecht gekomen bij weekend/vakantie opvang, omdat dat haalbaar was in onze toenmalige woning. Dromend over onze toekomst zagen we steeds duidelijker voor ons wat we moesten gaan doen. Onbevangen en in vertrouwen zijn we onze droom of misschien wel onze bestemming gaan najagen: een gezinshuis voor moeders en hun kinderen, om ze een gezamenlijke start te geven van waaruit hun toekomstperspectief duidelijk kan worden.

Onze ervaringen

Onze ervaringen als pleegouders hebben gemaakt dat we van dichtbij het verdriet en boosheid van ouders hebben gezien als een kindje niet meer bij hun kan wonen. Ook hebben wij gezien en ervaren dat de band tussen ouders en kind van groot belang is voor een kind om zich goed te ontwikkelen. Deze band dient behouden te worden ook als een kind bij pleegouders woont. Wij willen graag ons steentje bijdragen aan het verstevigen van die band door moeder en kind samen van start te laten gaan. Op die manier proberen we een valse start te voorkomen, wat de uitkomst ook moge zijn.